Sastāvdaļas
Pankūkām:
- 2 glāzes miltu
- 500 ml piena
- 3 olas
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- cukurs
- sāls
- vanilīns
Krēmam:
- 5 olu dzeltenumi
- 150 g cukura
- 150 ml piena
- 100 g sviesta
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 tējkarote miltu
- vanilīns
- 2 banāni
- 1/2 citrona sulas
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - olas sakuļ ar sāli, cukuru un vanilīnu.
- Pielej 250 ml piena - samaisa.
- Miltiem pielej atlikušo pienu, augu eļļu, samaisa, pievieno olu masu, samaisa, atstāj uz 15 minūtēm, tad cep pankūkas.
- Gatavo krēmu - olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, vanilīnu un miltiem.
- Pielej karstu pienu, masu karsē uz mazas uguns, kamēr sabiezē, atdzesē.
- Mīkstu sviestu sakuļ, pievieno karsētajai masai, pievieno kakao pulveri - maisa, kamēr masa kļūst viendabīga.
- Banānus sagriež plānās šķēlītēs, aprasina ar citrona sulu.
- No pankūkām izveido 25x25 cm lielu plāksni, liekot pankūkas pamīšus.
- Uzklāj krēmu, izkārto banānu šķēlītes, satin blīvu ruleti.
- Ruleti ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 6 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!