Sastāvdaļas
- 6 āboli
- 50 g cukura
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- šķipsniņa malta kanēļa
Pankūkām:
- 250 g miltu
- 3 olas
- 500 ml piena
- 1 ēdamkarote cukura
- 60 g sviesta
- 4 ēdamkarotes degvīna
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Miltus izsijā lielā bļodā, pielej pienu, izmaisa.
- Turpinot maisīt, iemaisa olas, pievieno sāli, cukuru un 30 gramus sviesta.
- Pielej degvīnu, samaisa un atstāj siltā vietā uz 1 stundu.
- Lielā pannā uzkarsē mazliet sviesta, mīklu izpludina, cep 1 minūti, apgriež otrādi un turpina cept 1 minūti.
- Šādi izcep visas pankūkas.
- Ābolus nomizo, sagriež ceturtdaļās, izgriež serdes, liek sautējamā katlā, pielej 1/2 glāzes ūdens.
- Katlam uzliek vāku, karsē 10 minūtes uz vidējas uguns.
- Pievieno cukuru, kanēli, skābo krējumu, samaisa, turpina karsēt uz lielas uguns, noņemot katlam vāku, 3-4 minūtes.
- Tad katlu noņem no uguns un atdzesē.
- Taisnstūra formas veidnē ieklāj pārtikas plēvi, 2 pankūkas liek tā, lai visa apakša būtu noklāta, malas pārkārtos pāri.
- Liek ābolu pildījumu, tad atkal pankūkas, tā pamīšus, ar ābolu pildījumu.
- Virsējām pankūkām pārliek pāri pankūku maliņas, ietin plēvē, virsū liek slogu, liek ledusskapī uz nakti.
- Pirms pasniegšanas, pīrāgu sagriež 3 cm platos gabalos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!