Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g miltu
- sāls
- 1/2 ūdens
- 4 olas
- eļļa cepšanai
Pildījumam:
- 1 kg spinātu
- 1 liels sīpols
- 3 ēdamkarotes kausētā sviesta
- sāls
- pipari
- rīvēts muskatrieksts
- 1/8 l piena
- 1 ola
- 100 g rīvēta siera
Pagatavošana
- Lai pagatavotu mīklu, sakuliet miltus, sāli un ūdeni. Pa vienai pievienojiet klāt olas, visu kārtīgi samaisiet un mīklu uz 30 minūtēm atstājiet. Pannā ar pārklājumu sakarsējiet nedaudz eļļas, no mīklas izcepiet 12 pankūkas un turiet sitas.
- Spinātus rupji sakapājiet. Sīpolu sakapājiet sīki. Dziļā katlā sakarsējiet taukvielas, lieciet tajās spinātus un sīpolus un maisot sautējiet tik ilgi, līdz spināti ir mīksti. Pēc garšas pievienojiet sali, piparus un muskatriekstu. Spinātus lieciet sietā un ļaujiet tiem notecēties. Šķidrumu neizlejiet.
- Cepeškrāsni iepriekš uzkarsējiet līdz 220 °C. Spinātus ielieciet pankūkās, satiniet tās un citu citai līdzās kārtojiet sacepumu veidnē.
- Šķidrumu, kas palika pāri, spinātus notecinot, sakuliet kopā ar pienu un olu. Garšai pievienojiet muskatriekstu, piparus un sāli, un pārlejiet pankūkām. Pāri pārkaisiet sieru. Cepiet 20 minūtes cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā.
Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!