Sastāvdaļas
Pankūkām:
- 150 g miltu
- sāls
- 2 olas
- 150 ml piena
- 150 g minerālūdens ar gāzi
- 1/2 saišķītis timiāna
- 2 ēdamkarotes eļļas
Pildījumam:
- 150 g sīpolu
- 400 g cukini
- 150 g vidēji ilgi nogatavinātā Gouda siera
- 1 ēdamkarote sviesta
- 100 g krējuma
- 3 tējkarotes tomātu pastas
- pipari un sāls
- 1 tējkarote asās paprikas pulvera
- 2 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana
- Lai pagatavotu pankūku mīklu, sakuliet miltus ar šķipsniņu sāls, olām, pienu un minerālūdenī. Ļaujiet 1/2 stundas uzbriest.
- Timiānam nopluciniet lapiņas. Sīpolus sīki sakapājiet. Cukini notīriet un sagrieziet nelielos kubiņos, tāpat arī sieru.
- Katlā sakarsējiet sviestu, sautējiet tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienojiet cukini un apcepiet. Pielieciet klāt krējumu, turpiniet uz lēnas uguns vārīt, kamēr mērce sabiezē. Pēc garšas pievienojiet tomātu pastu, sāli, piparus un paprikas pulveri.
- Mīklu apmaisiet, iemaisiet tajā timiānu. Pannā sakasējiet taukvielas un izcepiet 4 pankūkas.
- Ieziediet ar sviestu veidni. Pankūkas izklājiet. Cukini masu samaisiet ar pusi no siera kubiņiem un sadaliet pa pankūkām. Saritiniet tās un lieciet veidnē. Pārkaisiet ar sieru. Cepiet 20 - 25 minūtes cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!