Sastāvdaļas
Mīklai:
- 140 g miltu
- 2 olas
- 1 olas dzeltenums
- 1/2 paciņas vaniļas cukura
- šķipsniņa sāls
- 250 ml piena
- augu eļļa pankūku cepšanai
Pildījumam:
- 50 g sviesta
- 30 g pūdercukura
- 1/2 paciņas vaniļas cukura
- citrona miziņa
- 3 olu baltumi
- 3 olu dzeltenumi
- 125 ml skābā krējuma
- 250 g liesa biezpiena
- 40 g cukura
- 30 g rozīņu
Mērcei:
- 125 ml piena
- 1 ola
- 1 olas dzeltenums
- 30 g cukura
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - daļu piena samaisa ar olu, olas dzeltenumu, miltiem, sāli, vaniļas cukuru, izmaisa, lai nav kunkuļu.
- Pielej atlikušo pienu, mīklai jābūt pietiekoši šķidrai.
- Mīklu atstāj nostāvēties 20 minūtes, tad cep pankūkas.
- Gatavo pildījumu - sviestu samaisa ar pūdercukuru, vaniļas cukuru, rīvētu citrona miziņu - sakuļ.
- Pievieno olas dzeltenumus, skābo krējumu, caur sietu izberztu biezpienu.
- Olu baltumus sakuļ ar cukuru, pievieno biezpiena masai, pievieno rozīnes.
- Pankūkas noklāj ar pildījumu (pildījuma masa ir pašķidra, bet cepoties, tā sabiezēs).
- Pankūkas satin caurulītē, pārgriež uz pusēm, liek ietaukotā veidnē, ar tinuma vietu uz augšu.
- Cep 180°C temperatūrā, 10 minūtes.
- Gatavo mērci - visas mērces sastāvdaļas samaisa un sakuļ.
- Mērci pārlej pankūkām, turpina cept 15 minūtes, pirms pasniegšanas, pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!