Panēti ziedkāposti ķiploku mērcē

Panēti ziedkāposti ķiploku mērcē Foto: Panēti ziedkāposti ķiploku mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 ziedkāposts
  • sāls
  • 1/2 glāzes miltu
  • 3 olas
  • 150 g rīvmaizes
  • 1/2 tējkarotes ķimeņu
  • 10 balto piparu graudiņi
  • 50 g sviesta
  • augu eļļa veidnes ieziešanai
Mērcei:
  • 150 g skābā krējuma
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote sakapātu zaļumu
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sviestu liek saldētavā.
  2. Ziedkāpostu noskalo un sadala rozetēs.
  3. Uzvāra sālsūdeni.
  4. Ziedkāposta rozetes blanšē, verdošā ūdenī 5-6 minūtes.
  5. Tad blanšētās rozetes aplej ar aukstu ūdeni un caurdurī notecina.
  6. Miezerī sasmalcina baltos piparus un ķimenes.
  7. Miltus bļodā samaisa ar sāli, sasmalcinātajiem pipariem un ķimenēm.
  8. Citā bļodā sakuļ olas, mazliet pieber sāli.
  9. Vēl citā traukā ber rīvmaizi.
  10. Ziedkāposta rozetes apviļā miltos, tad mērcē sakultajās olās, tad panē rīvmaizē.
  11. Ietaukotā veidnē liek panētās ziedkāposta rozetes, virsū uzrīvē aukstu sviestu.
  12. Cep 190-200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  13. Gatavo mērci - samaisa ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus ar skābo krējumu, zaļumiem, sāli, pipariem.
  14. Gatavus ziedkāpostus liek traukā, pārlej ar mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes