Sastāvdaļas
- 1 ziedkāposts
- sāls
- 1/2 glāzes miltu
- 3 olas
- 150 g rīvmaizes
- 1/2 tējkarotes ķimeņu
- 10 balto piparu graudiņi
- 50 g sviesta
- augu eļļa veidnes ieziešanai
Mērcei:
- 150 g skābā krējuma
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote sakapātu zaļumu
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sviestu liek saldētavā.
- Ziedkāpostu noskalo un sadala rozetēs.
- Uzvāra sālsūdeni.
- Ziedkāposta rozetes blanšē, verdošā ūdenī 5-6 minūtes.
- Tad blanšētās rozetes aplej ar aukstu ūdeni un caurdurī notecina.
- Miezerī sasmalcina baltos piparus un ķimenes.
- Miltus bļodā samaisa ar sāli, sasmalcinātajiem pipariem un ķimenēm.
- Citā bļodā sakuļ olas, mazliet pieber sāli.
- Vēl citā traukā ber rīvmaizi.
- Ziedkāposta rozetes apviļā miltos, tad mērcē sakultajās olās, tad panē rīvmaizē.
- Ietaukotā veidnē liek panētās ziedkāposta rozetes, virsū uzrīvē aukstu sviestu.
- Cep 190-200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Gatavo mērci - samaisa ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus ar skābo krējumu, zaļumiem, sāli, pipariem.
- Gatavus ziedkāpostus liek traukā, pārlej ar mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!