Sastāvdaļas
Biskvītā mīklai:
- 5 olas
- 120 g cukura
- 100 g kviešu miltu
- 25v g kartupeļu cietes
- garšvielas (vaniļa vai citrona miziņa)
Smilšu mīklai:
- 80 g kviešu miltu
- 50 g sviesta
- 30 g cukura
- 1/4 olas
- 1 g briežraga sāls
- sāls
Ābolu biezenim:
- 500 g ābolu
- 100 g cukura
Krēmam:
- 1 ola vai 2 olu dzeltenumi
- 50 g cukura
- 150 g piena
- 200 g sviesta
- vaniļa
- konjaks vai rums
Pagatavošana
- Pagatavo biskvītu un smilšu mīklu un cep tortes veidnē.
- Izceptu biskvītu sadala divās plāksnēs un samitrina ar cukura sīrupu.
- Tāpat ar cukuru sīrupu samitrina izcepto smilšu mīklas plāksni.
- Krēma sagatavošana: olas ar cukuru, vaniļu saputo, pievieno pa daļām verdošu pienu. Trauku ar maisījumu liek karstā ūdenī un, nepārtraukti maisot, karsē līdz 75 - 80°C, līdz sāk redzami sabiezēt. Sviestu saputo un tam pievieno atdzesētu olu masu un izmaisa.
- Sviesta krēmam var pievienot saberztu šokolādi vai kakao (50 g). Šokolādi vai kakao pievieno olu un piena maisījumam.
- Tortes apakšējā kārtā liek izcepto smilšu mīklas plāksni, virs tās pārziež ābolu biezeni, uzliek biskvīta plāksni, krēmu, biskvītu.
- Grezno ar sviesta krēmu divās krāsās - dzeltenu un brūnganu (klāt šokolāde vai kakao), cukura sīrupā vārītiem augļiem vai ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!