Oriģinālā "Rīgas torte" recepte

Oriģinālā PSRS laiku "Rīgas torte" recepte Foto: Oriģinālā "Rīgas torte" recepte

Sastāvdaļas

Biskvītā mīklai:

  • 5 olas
  • 120 g cukura
  • 100 g kviešu miltu
  • 25v g kartupeļu cietes
  • garšvielas (vaniļa vai citrona miziņa)

Smilšu mīklai:

  • 80 g kviešu miltu
  • 50 g sviesta
  • 30 g cukura
  • 1/4 olas
  • 1 g briežraga sāls
  • sāls

Ābolu biezenim:

  • 500 g ābolu
  • 100 g cukura

Krēmam:

  • 1 ola vai 2 olu dzeltenumi
  • 50 g cukura
  • 150 g piena
  • 200 g sviesta
  • vaniļa
  • konjaks vai rums

Pagatavošana

  1. Pagatavo biskvītu un smilšu mīklu un cep tortes veidnē.
  2. Izceptu biskvītu sadala divās plāksnēs un samitrina ar cukura sīrupu.
  3. Tāpat ar cukuru sīrupu samitrina izcepto smilšu mīklas plāksni.
  4. Krēma sagatavošana: olas ar cukuru, vaniļu saputo, pievieno pa daļām verdošu pienu. Trauku ar maisījumu liek karstā ūdenī un, nepārtraukti maisot, karsē līdz 75 - 80°C, līdz sāk redzami sabiezēt. Sviestu saputo un tam pievieno atdzesētu olu masu un izmaisa.
  5. Sviesta krēmam var pievienot saberztu šokolādi vai kakao (50 g). Šokolādi vai kakao pievieno olu un piena maisījumam.
  6. Tortes apakšējā kārtā liek izcepto smilšu mīklas plāksni, virs tās pārziež ābolu biezeni, uzliek biskvīta plāksni, krēmu, biskvītu.
  7. Grezno ar sviesta krēmu divās krāsās - dzeltenu un brūnganu (klāt šokolāde vai kakao), cukura sīrupā vārītiem augļiem vai ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes