Omletes rulete „Sniegbaltīte”

Omletes rulete „Sniegbaltīte” Foto: Omletes rulete „Sniegbaltīte”

Sastāvdaļas

  • 190 g majonēzes
  • 4 olas
  • 2 kausētie sieriņi
  • dilles pēc garšas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas
  • 1 burkāns

Pagatavošana

  1. Kausētos sieriņus ieliek saldētavā uz 20 minūtēm.
  2. Bļodā sakuļ olas ar sāli un pipariem.
  3. Pievieno majonēzi un sakuļ viendabīgā masā (ja vēlas, majonēzes vietā var izmantot skābo krējumu).
  4. Veidnē ieklāj cepamo papīru.
  5. Burkānu nomizo, ar asu nazi izveido burkānu ziediņus, liek veidnē, ziediem kātiņus izveido no dillēm.
  6. Ļoti uzmanīgi uzlej majonēzes-olu maisījumu, lej ļoti lēni, lai burkānu ziediņi neuzpeld.
  7. Cep 180 °C temperatūrā sakarsētā krāsnī, 10 minūtes, līdz gaiši-zeltainai nokrāsai.
  8. Omlete ir gatava, kad parādās burbulīši.
  9. Kausētos sieriņus sarīvē uz rupjās rīves, pievieno sakapātu ķiploka daiviņu, dilles, majonēzi - kārtīgi samaisa.
  10. Gatavu omleti izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, kopā ar cepamo papīru izņem no veidnes, uzmanīgi apgriež otrādi uz pārtikas plēves.
  11. Ļoti uzmanīgi noņem cepamo papīru, lai nesaplēstu omleti.
  12. Ar karoti vienmērīgi klāj kausēto sieriņu masu uz omletes.
  13. Turot pārtikas plēves malas, satin omleti ruletē.
  14. Ruleti uz pāris stundām liek ledusskapī.
  15. Ruleti uzmanīgi izņem no plēves, ja nepieciešams, apgriež ar asu nazi nelīdzenas malas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes