Sastāvdaļas
- 5 olas
- 6 ēdamkarotes piena
- 50 g saldā krējuma
- 150 g sēņu
- 50 g rīvmaizes
- 75 g sīpolu
- 100 g sviesta
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus sakuļ ar pienu un saldo krējumu.
- Olu baltumus saputo ar nedaudz sāls un iecilā sakultajā olu masa.
- Sēnes nomazgā, notīra un sagriež plānās šķēlītēs, sīpolus sagriež sīkos salmiņos, visu liek uz pannas sakarsētā sviestā un lēnas uguns sacep, pievienojot sali un piparus.
- Sacepto masu un rīvmaizi pievieno olu masai, samaisa, lej ar sviestu ieziesta veidnē un cep cepeškrāsnī, līdz virspuse izveidojas gaiši dzeltena kārtiņa.
- Gatavu izliek uz šķīvjiem un pasniedz ar svaigu tomātu salātiem vai ar tomātu majonēzes mērci.
- Mērci pasniedz atsevišķi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!