Sastāvdaļas
Karamelei:
- 100 g cukura
- 75 ml ūdens
Pudiņam:
- 2 olas
- 250 ml piena
- 125 g cukura
Pagatavošana
- Gatavojam karameli. Cukuru ber katla un lej 25 ml ūdens.
- Katlu liek uz uguns, vara līdz sīrups paliek gaiši - brūns.
- Gatavam sīrupam: Uzmanīgi lej aukstu ūdeni 50 ml. Karameli lej formiņas.
- Gatavojam pudiņu: Karstā pienā izšķīdina cukuru, pievieno vaniļas cukuru.
- Samaisa ar viegli sakultu olu.
- Piena masu izkāš caur smalku sietu.
- Pudiņu lej karameļu formiņās.
- Formiņas aizver ar foliju.
- Pannā ieklāj marli vai papīra dvieli, lej ūdeni un novieto pudiņu karstā ūdens peldē 25 minūtes.
- Gatavo pudiņu atdzesē 1,5-2 stundas.
- Pasniedz, formiņu apgriež otrādi, tādā veidā karameļu mērce izplūst un pārklāj pudiņu.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!