Olu mērce

Olu mērce Foto: Olu mērce

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 4 olu dzeltenumi
  • 1/2 glāzes piena
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • cukurs
  • 1 citrons

Pagatavošana

  1. Katliņā ūdens peldē izkausē sviestu, pievieno ar pienu sakultus olu dzeltenumus.
  2. Ar putojamo slotiņu kuļ, līdz izveidojas bieza mērce.
  3. Mērce nedrīkst vārīt, jo tad var izveidoties pārslas.
  4. Pēc tam pievieno citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu, sali, cukuru, maltos melnos piparus.
  5. Mērcei jābūt maigi skābai.
  6. Šo mērci var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes