Sastāvdaļas
- 175 g miltu
- 75 g pūdercukurs
- 100 grami sviesta
- 50 g sasmalcinātas mandeles
Pildījumam:
- 4-5 gabali hurmas
- 200 g saldā krējuma
- 25 g cukura
- 100 g sviesta
- 30 g sasmalcinātu pistāciju
- 2 ēdamkarotes olu liķiera
- 1 ēdamkarote pūdercukura
- 100 g aprikožu marmelādes
- 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote apelsīnu liķiera
Pagatavošana
- Izsijātus miltus sajauc ar sasmalcinātām mandelēm, pūdercukuru.
- Mīkstinātu sviestu pievieno miltu maisījumam un rūpīgi samaisa, ievieto mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Atdzesēto mīklu izklāj uz gludas virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem un izrullē.
- Mīklu ieklāj cepšanas formā tā, lai sānu malas būtu paceltas aptuveni 2 cm augstumā.
- Liek pamatni cepties 200°C temperatūrā aptuveni 20 minūtes.
- Pildījums: Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu, tad pievieno olu liķieri, pūdercukuru un vaniļas cukuru.
- Iegūto masu pārklāj pār atdzesēto smilšu mīklas pamatni.
- Noskalo un nomizo hurmu, sagriež to plānās šķēlītēs un izkārto pār krēma kārtu.
- Nelielā katliņā sajauc marmelādi ar apelsīnu liķieri un, nepārtraukti maisot, karsē līdz masai viendabīga konsistence.
- Atdzesē to un pārlej pār hurmas šķēlītēm.
- Saldo krējumu ar cukuru saputo un ievieto to konditorejas maisā, lai rotātu kūku.
- Ar sasmalcinātā pistācijām pārkaisa kūkas virsmu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!