Sastāvdaļas
- 5 olu baltumi
- 1 1/2 glāzes cukura
- vanilīns
Pagatavošana
- Aukstu olu baltumus saputo stingrās putās, putošanas beigās pa daļām pievieno 1 glāzi cukura un mazliet vanilīna.
- Pēc tam, viegli iecilājot, pievieno pārējo cukuru.
- No konditorejas turziņas caur roboto uzgali uz plāts, kas ieziesta ar taukiem un pārkaisīta ar kartupeļu cieti, izspiež apaļus cepumus.
- Cep cepeškrāsnī 110°C temperatūrā apmēram 1 1/2 stundas.
- Atdzisušas var glazēt (iemērcēt) šokolādes glazūrā.
- Cepumiem var pievienot dzērveņu vai aroniju sulu, tad tie būs sārtā krāsā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!