Olas franču gaumē

Olas franču gaumē Foto: Olas franču gaumē

Sastāvdaļas

  • 10 nomizoti tomāti
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 sīki sakapāti puravi
  • 12 plānās šķēlītēs sagrieztas olīvas
  • 4 plānās šķēlēs sagrieztas cieti vairītas olas
  • 1 ēdamkarote sīki sakapātu pētersīļu
  • 500 ml Bešamela mērces
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Tomātus gareniski pārgriež uz pusēm.
  2. Ietauko karstumizturīgu cepamo veidni un liek tajā kārtu tomātu.
  3. Pārkaisa ar sāli.
  4. Pārber pusi olīvu, pusi olu, pusi pētersīļu un šķipsniņu sals.
  5. Virsu liek plānu kārtu puravu un pusi Bešamela mērces.
  6. Atkārto, līdz visas sastāvdaļas izlietotas, virspusē uzlej Bešamela mērci.
  7. Virsu liek sviesta piciņas.
  8. Cep sakarsētā  cepeškrāsni 25 - 30 minūtes 200°C temperatūrā līdz sacepums burbuļo un ir gaiši brūns.

Pasniedz karstu.

Bešamela mērce - http://gardedis.lv/besamela-merce/ 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes