Sastāvdaļas
- 4 olas
- 2 kaudzītes svaigu spinātu
- 6 ēdamkarotes saldā krējuma
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 4 ēdamkarotes grauzdētu, sālītu mandeļu
- malts muskatrieksts
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- sviests veidnīšu ieziešanai
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Spinātus noskalo, nosusina, cietos kātus nolauž nost.
- Sagatavotos spinātus blanšē verdošā sālsūdenī, 30 sekundes, notecina.
- Spinātiem nospiež lieko šķidrumu, sakapā ar mandelēm.
- Sakarsētā pannā, olīveļļā apcep spinātus ar mandelēm, dažas minūtes.
- Pievieno skābo krējumu, maltu muskatriekstu, sāli, piparus - sautē 5 minūtes uz lēnas uguns.
- Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
- Mazās veidnītes ieziež ar sviestu, saliek tajās apceptos spinātus ar mandelēm, iesit katrā vienu olu.
- Katrā veidnītē ielej mazliet saldo krējumu, olām uzber sāli, piparus, cep 15 minūtes. Ēdienu pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!