Olas ar spinātiem skābajā krējumā

Olas ar spinātiem skābajā krējumā Foto: Olas ar spinātiem skābajā krējumā

Sastāvdaļas

  • 4 olas 
  • 2 kaudzītes svaigu spinātu 
  • 6 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 4 ēdamkarotes grauzdētu, sālītu mandeļu
  • malts muskatrieksts 
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas 
  • sviests veidnīšu ieziešanai 
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Spinātus noskalo, nosusina, cietos kātus nolauž nost.
  2. Sagatavotos spinātus blanšē verdošā sālsūdenī, 30 sekundes, notecina.
  3. Spinātiem nospiež lieko šķidrumu, sakapā ar mandelēm.
  4. Sakarsētā pannā, olīveļļā apcep spinātus ar mandelēm, dažas minūtes.
  5. Pievieno skābo krējumu, maltu muskatriekstu, sāli, piparus - sautē 5 minūtes uz lēnas uguns.
  6. Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
  7. Mazās veidnītes ieziež ar sviestu, saliek tajās apceptos spinātus ar mandelēm, iesit katrā vienu olu.
  8. Katrā veidnītē ielej mazliet saldo krējumu, olām uzber sāli, piparus, cep 15 minūtes. Ēdienu pasniedz karstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes