Olas ar apceptu baltmaizi siera mērcē

Olas ar apceptu baltmaizi siera mērcē Foto: Olas ar apceptu baltmaizi siera mērcē

Sastāvdaļas

  • 4 cieti vārītas olas
  • 8 mazas baltmaizes šķēlītes
  • 1 ēdamkarote sviesta

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 2 glāzes piena
  • 50 g Čederas siera
  • sāls
  • citronskābe
  • 1/2 tējkarotes tomātu biezeņa

Pagatavošana

  1. Sviestu izkausē, pievieno miltus, izkarsē, atšķaida ar pienu, pieber sāli un vāra uz mērenas liesmas 5 minūtes.
  2. Pēc tam pievieno sarīvētu sieru, mazliet citronskābes un tomātu biezeni.
  3. Baltmaizes šķēlītes apcep sviestā, uz katras uzliek 1/2 cieti vārītas olas, sakārto maizītes ovālā traukā un pārlej ar karstu siera mērci.

Maizītēm var pielikt klāt arī desu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes