Ogu rulete

Ogu rulete recepte Foto: Ogu rulete

Sastāvdaļas

  • 7 olu baltumi
  • 400 g cukura
  • 400 g saldā krējuma
  • 1 tējkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • vanilīna cukurs pēc garšas
  • ogas pēc izvēles
  • mandeļu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Olu baltumus puto stingrās putās, pakāpeniski pieberot cukuru. Pievieno kartupeļu cieti un vanilīna cukuru.
  2. Uz cepamās plāts izklāj cepamo papīru, apziež to ar sviestu, izkaisa ar mandeļu skaidiņām un lej pāri uzputoto olu un cukura masu.
  3. Izlīdzina un cep 15 minūtes 170°C temperatūrā.
  4. Izņem no cepeškrāsns, atdzesē.
  5. Saputo saldo krējumu ar cukuru un vanilīna cukuru.
  6. Atdzesēto kūku pārziež ar putukrējumu, pārber ar ķiršiem, avenēm vai citam ogām.
  7. Atstājot uz cepamā papīra, satin ruletē. 
  8. Dekorē ar putukrējumu un ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes