Nuga ar mandelēm un riekstiem

Nuga ar mandelēm un riekstiem Foto: Nuga ar mandelēm un riekstiem

Sastāvdaļas

  • 2/3 glāzes medus
  • 2 olu baltumi
  • 1 glāze mandeļu
  • 1/2 glāzes žāvētu aprikožu
  • 1/2 citrona mizas

Pagatavošana

  1. Veidnē ieklāj cepamo papīru.
  2. Medu izkausē karsta ūdens peldē.
  3. Olu baltumus sakuļ stingrās putās.
  4. Saputotos olu baltumus iemaisa izkausētajā medū, maisa ar koka karoti.
  5. Bļoda joprojām atrodas karsta ūdens peldē.
  6. Masa kļūs staipīga, karameles krāsā.
  7. Maisa aptuveni 45 minūtes, kamēr masa kļūst mazliet gaišāka.
  8. Pievieno mandeles, aprikozes, citrona miziņu, turpina maisīt, kamēr masa kļūst praktiski balta.
  9. Maisīt būs grūtāk.
  10. Masu liek veidnē, virsū liek cepampapīru.
  11. Veidni noliek atdzist sausā vietā, uz nakti.
  12. Kad nuga atdzisusi, to sagriež garenās sloksnītēs, ar ļoti asu nazi.
  13. Nugu ietin cepamajā papīrā un uzglabā ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes