Nūdeļu zupa

Nūdeļu zupa Foto: Nūdeļu zupa

Sastāvdaļas

  • 50 g pilngraudu maluma miltu nūdeļu
  • 300 ml ūdens
  • 0.5 tējkarotes sāls
  • 150 g burkānu
  • 150 g puravu
  • 100 g sakņu seleriju
  • 1 tējkarote sviesta
  • 400 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote sausā dārzeņu buljona
  • 1 šķipsniņa Kajennes piparu
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote maiga pūdētā siera
  • zaļumi pēc garšas

Pagatavošana

  1. Ūdenim pievieno sāli, uzvāra, ieliek nūdeles un vāra 15 minūtes.
  2. Nomazgā un notīra dārzeņus.
  3. Burkānus sagriež plānās šķēlītēs, puravu gredzenos, seleriju sloksnītēs.
  4. Katliņā izkausē sviestu un visus dārzeņus viegli apsautē.
  5. Pielej ūdeni, garšai pieliek dārzeņu buljona un uz lēnas uguns vāra 18 - 20 minūtes. Tad pieliek gatavās nūdeles, Kajennes piparus un krējumu.
  6. Pirms pasniegšanas zupu pārkaisa ar sieru un sasmalcinātiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes