Sastāvdaļas
- 50 g pilngraudu maluma miltu nūdeļu
- 300 ml ūdens
- 0.5 tējkarotes sāls
- 150 g burkānu
- 150 g puravu
- 100 g sakņu seleriju
- 1 tējkarote sviesta
- 400 ml ūdens
- 1 ēdamkarote sausā dārzeņu buljona
- 1 šķipsniņa Kajennes piparu
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote maiga pūdētā siera
- zaļumi pēc garšas
Pagatavošana
- Ūdenim pievieno sāli, uzvāra, ieliek nūdeles un vāra 15 minūtes.
- Nomazgā un notīra dārzeņus.
- Burkānus sagriež plānās šķēlītēs, puravu gredzenos, seleriju sloksnītēs.
- Katliņā izkausē sviestu un visus dārzeņus viegli apsautē.
- Pielej ūdeni, garšai pieliek dārzeņu buljona un uz lēnas uguns vāra 18 - 20 minūtes. Tad pieliek gatavās nūdeles, Kajennes piparus un krējumu.
- Pirms pasniegšanas zupu pārkaisa ar sieru un sasmalcinātiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!