Nūdeles ar sēņu mērci

Nūdeles ar sēņu mērci Foto: Nūdeles ar sēņu mērci

Sastāvdaļas

  • 150 g nūdeļu
  • 350 g šampinjonu
  • 1,5 ēdamkarotes sviesta
  • 1 sarkanā saldās paprikas pāksts
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 250 ml veģetārā dārzeņu buljona
  • 1 tējkarote asās rožu paprikas
  • viena šķipsniņa Kajennas piparu
  • 0,5 tējkarotes majorāna
  • 1 tējkarote Provansas garšvielu
  • 4 ēdamkarotes saldā krējuma
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Uzliek vārīties ūdeni.
  2. Sēnes sagriež un apsautē sviestā.
  3. Paprikas mīkstumu sagriež plānās sloksnītēs. Pievieno sēnēm, pārkaisa ar miltiem un viegli apbrūnina.
  4. Nepārtraukti maisot, pielej dārzeņu buljonu un karsē uz lēnas uguns apmēram 8 - 10 minūtes,
  5. Nūdeles ieliek verdošā, viegli silta ūdenī un karsē apmēram 15 - 15 minūtes.
  6. Mērcei pievieno garšvielas, krējumu un samaisa.
  7. Nūdeles notecina sieta, kārto uz šķīvjiem un pārlej ar mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes