Norvēģu šokolādes torte

 Norvēģu šokolādes torte Foto: Norvēģu šokolādes torte

Sastāvdaļas

  • 40 g kakao
  • 1 tējkarote espresso
  • 115 g tumšās šokolādes
  • 250 ml vāroša ūdens
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 250 ml rūgušpiena
  • 240 g sviesta
  • 200 g tumši brūna cukura
  • 225 g cukura
  • 3 lielas olas (istabas temperatūrā)
  • 250 g miltu
  • 20 g kukurūzas cietes
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 80 g krēmsiera
  • 90 g pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 150 g rūgtās šokolādes (sasmalcinātas)
  • 150 g pussaldas šokolādes (sasmalcinātas)
  • 250 ml salda krējuma putošanai
  • citronu džems vai vārīts citronu krēms

Pagatavošana

  1. Traukā liek kakao, kafiju un šokolādi, aplej ar karstu ūdeni un samaisa līdz masa kļūst viendabīga. Noliek malā, atdzesē.
  2. Kad atdzisis, pielej rūgušpienu un vaniļas ekstraktu, samaisa un noliek malā.
  3. Sviestu saputo ar brūno cukuru un parasto cukuru, līdz tas kļūst gaisīgs un viendabīgs.
  4. Pa vienai pievieno olas, pēc katras olas puto 2 minūtes.
  5. Vienā traukā izsijā miltus, cieti, sāli un cepamo pulveri. To dara vismaz 3 reizes.
  6. Saputotās masas savieno kopā ar miltu maisījumu, kārtīgi saputo ar mikseri.
  7. Mīklu sadala 3 daļās un izcep biskvītus 180 °C temperatūrā 30 minūtes. Pēc tam biskvītus atdzesē.
  8. Pagatavo krēmu. Atsevišķā traukā 1 minūti puto krēmsieru, pievieno vaniļas ekstraktu un pūdercukuru. Puto vēl 1 minūti.
  9. Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi.
  10. Ar mazu miksera ātrumu sajauc krēmsieru ar šokolādi.
  11. Saputo saldo krējumu un pievieno krēmsieram ar šokolādi, rūpīgi samaisa.
  12. Uz atdzisuša biskvīta liek 1/4 daļu krēma, pa virsu klāj citronu džemu vai vārītu citronu krēmu.
  13. Liek otru biskvīta kārtu, klāj krēmu un citronu džemu un trešo biskvītu.
  14. Virsmu un sānus apsmērē ar krēmu. Atlikušo krēmu liek konditorejas maisiņā un veido rotājumus.
  15. Vēl rotā pēc vēlēšanās.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes