Neparastie biezpiena rausīši

Neparastie biezpiena rausīši Foto: Neparastie biezpiena rausīši

Sastāvdaļas

  • 200 g biezpiena
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 5 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 olas
  • 3 ēdamkarotes mannā
  • 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • vanilīns vai malts kanēlis pēc garšas
  • žāvēti augļi pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Biezpienu samīca ar cukuru, olām, vanilīnu vai kanēli un cepamo pulveri.
  2. Pievieno sviestu, skābo krējumu, mannā - kārtīgi samaisa.
  3. Ja vēlas, pievieno žāvētus augļus.
  4. Izmanto silikona mazo kēksu veidnītes, ieziež tās ar sviestu.
  5. Liek tajās biezpiena masu.
  6. Cep 180°C temperatūrā, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  7. Kēksu veidnītes izņem no krāsns, atdzesē, un izņem rausīšus.
  8. Pasniedz ar skābo krējumu, kas sakults ar pūdercukuru vai ievārījumu pēc izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes