Sastāvdaļas
Mīklai:
- 230 g miltu
- 110 g sviesta
- 2 ēdamkarotes piena
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
- 2 olas
- 500 g kausētā siera
- 150 g pūdercukura
- 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
- 1 ēdamkarote rīvētas citrona miziņas
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzsilda līdz 175 °C.
- Ietauko kūkas veidni ar sviestu un izbārsta ar miltiem.
- Lielā traukā sajauc miltus un cepamo pulveri. Tad pievieno sviestu, kakao, cukuru un pienu.
- No mīklas izveido bumbiņu un liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm, vēl labāk - saldētavā uz 1 vai 2 stundām.
- Lai mīkla kļūtu pēc iespējas cietāka un to varētu sarīvēt uz rīves.
- Miksera traukā sajauc kausēto sieru, olu dzeltenumus, citrona miziņu, vaniļas cukuru un cieti.
- Puto ne mazāk kā 2 minūtes.
- Atsevišķā traukā saputo olu baltumus stingrās putās.
- Saputotos olu baltumus sajauc ar siera masu.
- Izņem mīklu no ledusskapja un sadala 2 daļās, no kurām vienu sarīvē uz rīves.
- Nesarīvēto mīklas daļu klāj kūkas formā. Pēc tam vienmērīgi izklāj siera pildījumu.
- Pa virsu pildījumam uzber sarīvētās mīklas kārtu.
- Cep apmēram 45 - 50 minūtes. Atdzesē un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!