Neceptā zefīra – augļu kūka ar biezpiena krēmu

Neceptā zefīra – augļu kūka ar biezpiena krēmu Foto: Neceptā zefīra – augļu kūka ar biezpiena krēmu

Sastāvdaļas

  • 500 g zefīra
  • 200 g smilšu cepumu
  • 1/2 glāze piena
  • 200 g biezpiena
  • 300 g 35% salda krējuma
  • 1/2 glāze cukura (var arī mazāk)
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  • 500 g svaigu zemeņu
  • 1 - 2 zariņi svaigas piparmētras
  • 1 svaigs nektarīns/persiks

Pagatavošana

  1. Cepumus pa vienam izmērcē pienā un klāj sevis izvēlētās formas, kas pārklāta ar pārtikas plēvi, pamatnē. Zefīrus sadala uz pusēm un klāj kā nākamo kārtu virs cepumiem.
  2. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru.
  3. Pakāpeniski pievieno biezpienu un turpina kult līdz masai viendabīga konsistence.
  4. Pārklāj biezpiena masu, 1/3 masas atstājot maliņā, pār zefīru kārtu un nolīdzina virsmu.
  5. Zemenes noskalo, attīra no zaļumiem un sagriež šķēlītēs. Izkārto pār biezpiena masas kārtu.
  6. Tad atkal klāj zefīru pusītes, pēc tam zemeņu šķēlītes. Tā līdz viss izlikts un pārklāj ar maliņā atlikto biezpiena krēmu.
  7. Dekorē ar nektarīnu, zemeņu šķēlītēm un piparmētru lapiņām. Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes