Sastāvdaļas
Pamatam:
- 200 g mandeļu
- 200 g dateles (labākās - „Medjool”)
- 1 šķipsniņa sāls
Indijas riekstu masai:
- 400 g Indijas riekstu
- 2 citroni (tikai sula)
- 1/2 tējkarotes vaniļas „Bourbon” (maltas vai sēklas no vaniļas pākstīm)
- 100 ml kokosriekstu eļļa
- 100 ml „Agaves” sīrupa (ja grib saldāku,lieto vairāk)
- 250 g mellenes
Pagatavošana
- Kūkai nepieciešamos Indijas riekstus izmērcē pa nakti pienā.
- Mandeles un dateles samaļ ar šķipsnu sāls blenderī, bet līdz brīdim, kad tās ir gludas, bet vēl nedaudz kraukšķīgas.
- Var saspiest masu ar roku - ja masa turas kopā, ir ideāli.
- Ieliek masu kūka formā un vienmērīgi izlīdzina ar rokām.
- Sajauc kokosriekstu eļļu un agaves sīrupu kopā. Izmērcētos Indijas riekstus ieliek blenderī.
- Citronu sulu, vaniļu un kokosriekstu eļļu ar agaves sīrupu pievieno pamazām klāt blenderī un samaļ visu gludā masā.
- 2/3 no Indijas riekstu masas izlīdzina vienmērīgi uz pamatnes.
- Atlikušajai masai pievieno mellenes un atkal sablenderē visu labi.
- Uzliek šo melleņu masu uz iepriekšējās kārtas. Rotā ar mellenēm, datelēm, riekstiem.
- Kūku ieliek saldētavā.
- Necepto kūku 30 minūtes pirms pasniegšanas no saldētavas izņem un sagriež ar karstu nazi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!