Neceptā vegānu torte ar mellenēm

Neceptā vegānu torte ar mellenēm Foto: Neceptā vegānu torte ar mellenēm

Sastāvdaļas

Pamatam:

  • 200 g mandeļu
  • 200 g dateles (labākās - „Medjool”)
  • 1 šķipsniņa sāls

Indijas riekstu masai:

  • 400 g Indijas riekstu
  • 2 citroni (tikai sula)
  • 1/2 tējkarotes vaniļas „Bourbon” (maltas vai sēklas no vaniļas pākstīm)
  • 100 ml kokosriekstu eļļa
  • 100 ml „Agaves” sīrupa (ja grib saldāku,lieto vairāk)
  • 250 g mellenes

Pagatavošana

  1. Kūkai nepieciešamos Indijas riekstus izmērcē  pa nakti pienā.
  2. Mandeles un dateles samaļ ar šķipsnu sāls blenderī, bet līdz brīdim, kad tās ir gludas, bet vēl nedaudz kraukšķīgas.
  3. Var saspiest masu ar roku - ja masa turas kopā, ir ideāli.
  4. Ieliek masu kūka formā un vienmērīgi  izlīdzina ar rokām.
  5. Sajauc kokosriekstu eļļu un agaves sīrupu kopā. Izmērcētos Indijas riekstus ieliek blenderī.
  6. Citronu sulu, vaniļu un kokosriekstu eļļu ar agaves sīrupu  pievieno pamazām  klāt blenderī un samaļ visu gludā masā.
  7. 2/3 no Indijas riekstu  masas izlīdzina vienmērīgi uz pamatnes.
  8. Atlikušajai  masai pievieno mellenes un atkal sablenderē visu labi.
  9. Uzliek šo  melleņu masu uz iepriekšējās kārtas. Rotā ar mellenēm, datelēm, riekstiem.
  10. Kūku ieliek  saldētavā.
  11. Necepto  kūku  30 minūtes pirms pasniegšanas no saldētavas izņem un sagriež ar karstu nazi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes