Sastāvdaļas
- 200 g šokolādes cepumu
- 500 g bezpiedevu jogurta
- 500 g upeņu
- 100 ml piena
- 1/2 tējkarotes malta kanēļa
- 50 g smalcinātu mandeļu
- 100 g sviesta
- 40 g želatīna
- 300 ml saldā krējuma
- 200 g cukura
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina un sajauc ar mandelēm, kanēli un izkausētu sviestu.
- Rūpīgi samaisa un ieklāj kūkas formas pamatnē, ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
- Želatīnu pārlej ar karstu pienu un maisa līdz tas izkūst.
- Upenes sajauc ar cukuru, 100 ml saldā krējuma un 1/2 izkausētā želatīna masas.
- Jogurtu sajauc ar atlikušo cukuru un saldo krējumu, želatīna masu un rūpīgi samaisa.
- Izņem cepumu pamatni no ledusskapja un pārklāj to ar upeņu krēma masu, atstājot dažas ēdamkarotes dekorēšanai, tad pārklāj ar jogurta krēmu.
- Atlikušo krēmu pamīšus izklāj uz kūkas virsmas un ar koka irbulīti vai citu smailu instrumentu veido zīmējumu.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām, pirms pasniegšanas rotā ar ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!