Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 200 g „Selgas” šokolādes cepumu
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 50 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 3 - 4 ēdamkarotes piena
Šokolādes suflē:
- 100 g šokolādes
- 300 g „Ricotta” biezpiena
- 1/4 glāzes pūdercukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote želatīna
- 200 ml saldā krējuma (35%)
- 50 ml šokolādes vai jebkurš cits liķieris (pēc izvēles)
Pagatavošana
- Ietauko aptuveni 19 cm lielu, apaļo kūkas formu un pārklāj ar cepamo papīru.
- Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu, kakao pulveri, rūpīgi samaisa.
- Pievieno pienu, cik nepieciešams. Tā, lai masa būtu viendabīga un saistoša.
- Gatavo cepumu masu ieklāj kūkas formā un nedaudz piespiež, izmantojot karotes otro pusi, ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
- Šokolādi izkausē ūdens peldē, tad pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un „Ricotta” biezpienu, visu rūpīgi sakuļ ar elektrisko putotāju.
- Želatīnu uzbriedina nelielā daudzumā karsta ūdens (apmēram 3 - 4 ēdamkarotes) un pievieno, lejot šaurā strūklā, biezpiena masai.
- Biezpiena masu turpina putot ar elektrisko putotāju, pievienojot saldo krējumu un šokolādes liķieri.
- Krēmu pārklāj pār cepumu kārtu un ievieto ledusskapī uz nakti.
- Nākamajā dienā pirms pasniegšanas kūku dekorē ar šokolādes skaidiņām vai svaigām ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!