Neceptā šokolādes – riekstu kūka ar augļiem

Neceptā šokolādes – riekstu kūka ar augļiem Foto: Neceptā šokolādes – riekstu kūka ar augļiem

Sastāvdaļas

  • 150 g lazdu riekstu
  • 250 g mandeļu
  • 200 g dateļu
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 50 g sviesta (vai kokosriekstu eļļas)
  • 50 ml ūdens
  • 2 banāni
  • zemenes

Papildus:

  • 300 g dateles (izmērcētas 250 ml ūdens vismaz 1 h)
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 50 g sviesta
  • 1 vaniļas pāksts

Pagatavošana

  1. Riekstus sasmalcina kafijas dzirnaviņās līdz pulvera konsistencei.
  2. Tad pievieno dateles un turpina smalcināt.
  3. Pievieno kakao pulveri, sviestu (vai kokosriekstu eļļu) un ūdeni, ātri samaisa un ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  4. Banānus nomizo, sagriež šķēlītēs un izkārto pār pamata kārtu.
  5. Izmērcētās dateles sablenderē līdz pastas konsistencei, tad pievieno kakao pulveri, sviestu un vaniļas pāksts sēkliņas.
  6. Ļoti ātri visu samaisa, jo masa ātri var sacietēt, un pārklāj pār banāniem.
  7. Dekorē ar zemenēm un ievieto ledusskapī uz 4 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes