Neceptā šokolādes – banānu kūka ar riekstiem

Neceptā šokolādes – banānu kūka ar riekstiem Foto: Neceptā šokolādes – banānu kūka ar riekstiem

Sastāvdaļas

  • 1/2 glāze lazdu riekstu
  • 1 glāze dateļu
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • 100 ml cukura sīrupa
  • 300 ml mandeļu piena
  • 1 paciņa vanilīna cukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 3 banāni
  • 4 tējkarotes agara
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 300 g rūgtās šokolādes
  • 1 glāzes mandeļu

Pagatavošana

  1. Visus riekstus sasmalcina virtuves kombainā, pievieno izmērcētas dateles un visu sasmalcina viendabīgā masā.
  2. 20 cm lielu kūkas formu pārklāj ar foliju un ieklāj tajā riekstu masu.
  3. Banānus nomizo un sasmalcina blenderī, pievieno vanilīna cukuru, mandeļu un kokosriekstu pienu, kakao pulveri un cukura sīrupu.
  4. Visu nedaudz uzkarsē un izšķīdina tajā 3 tējkarotes agara.
  5. Šo masu pārklāj pār riekstu masu un ievieto ledusskapī atdzist.
  6. Pēc 2 stundām izņem kūku no ledusskapja, izņem no kūkas formas un sagriež nelielos gabaliņos.
  7. Katru kūkas gabaliņu var dekorēt ar izkausētu šokolādi un sasmalcinātām mandelēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes