Sastāvdaļas
- 1/2 glāze lazdu riekstu
- 1 glāze dateļu
- 400 ml kokosriekstu piena
- 100 ml cukura sīrupa
- 300 ml mandeļu piena
- 1 paciņa vanilīna cukura
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 3 banāni
- 4 tējkarotes agara
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 300 g rūgtās šokolādes
- 1 glāzes mandeļu
Pagatavošana
- Visus riekstus sasmalcina virtuves kombainā, pievieno izmērcētas dateles un visu sasmalcina viendabīgā masā.
- 20 cm lielu kūkas formu pārklāj ar foliju un ieklāj tajā riekstu masu.
- Banānus nomizo un sasmalcina blenderī, pievieno vanilīna cukuru, mandeļu un kokosriekstu pienu, kakao pulveri un cukura sīrupu.
- Visu nedaudz uzkarsē un izšķīdina tajā 3 tējkarotes agara.
- Šo masu pārklāj pār riekstu masu un ievieto ledusskapī atdzist.
- Pēc 2 stundām izņem kūku no ledusskapja, izņem no kūkas formas un sagriež nelielos gabaliņos.
- Katru kūkas gabaliņu var dekorēt ar izkausētu šokolādi un sasmalcinātām mandelēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!