Sastāvdaļas
- 400 g „Selgas” cepumu
- 250 ml piena
- 250 g salkrējuma sviesta
- 70 g kakao pulvera
- 200 g pūdercukura
- vaniļas cukurs
- 2 olas
- 100 ml brendija
- 1 ēdamkarote apelsīnu miziņas
Pagatavošana
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru un 1 olu.
- Tad pievieno vaniļas cukuru, brendiju un apelsīnu miziņas.
- Kakao pulveri izsijā un pievieno krēmam, turpinot to putot līdz masa kļūst viendabīga.
- Sevis izvēlēto kūkas formu vai trauku pārklāj ar pārtikas plēvi tā, lai plēve karātos pāri trauka malām.
- Klāj pirmo cepumu kārtu, mērcējot katru cepumu pienā. Tad klāj krēmu un tā turpināt līdz visas sastāvdaļas izliktas.
- Kūkas virsmu dekorē ar šokolādes skaidiņām vai pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz visu nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!