Sastāvdaļas
- 200 g „Selgas” cepumu
- 100 g saldkrējuma sviesta
- 500 g biezpiena (negraudaina)
- 250 ml saldā krējuma
- 200 g pūdercukura
- 5 kivi
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 30 g želatīna
Garnējumam:
- 5 g želatīna
- 2 kivi
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- sasmalcinātas pistācijas
Pagatavošana
- 30 g želatīna aplej ar 200 ml ūdens, bet atsevišķā trauciņā 5 g želatīna aplej ar 100 ml ūdens un atstāj abus uzbriest.
- Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu, ieklāj kūkas formas pamatnē un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Nelielā katliņā sajauc kubiņos sagrieztus kivi ar pūdercukuru, 1 ēdamkaroti citrona sulas un 30 g uzbriedinātā želatīna.
- Karsē, nepārtraukti maisot, zemā temperatūrā vai ūdens peldē līdz želatīns pilnībā izkusis. Atdzesē.
- Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu un sajauc ar atdzesēto kivi masu, turpina putot līdz masa kļūst viendabīga.
- Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu un pievieno to biezpiena masai, rūpīgi samaisa.
- Iegūto masu pārklāj pār cepumu kārtu un ievieto ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
- Garnējums: Uzbriedināto želatīnu nelielā katliņā sajauc ar pūdercukuru, 1 ēdamkaroti citrona sulas, nepārtraukti maisot, karsē līdz želatīns pilnībā izkusis.
- Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Atlikušos kivi sagriež šķēlītēs, izkārto pār kūkas virsmu un pārlej ar želeju.
- Ievieto kūku ledusskapī līdz kūkas virskārta ir saželējusi.
- Kūkas malas var dekorēt ar sasmalcinātām pistācijām.
- Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.