Sastāvdaļas
- 300 g mandeļu
- 100 g lazdu riekstu
- 100 g indijas riekstu
- 400 g žāvētu aprikožu
- 50 g rozīņu
- 4 vidēji banāni
- 1 mandarīns
- 50 g medus
- 1 citrons
- 50 g sezama sēklu
- 50 g zaļo vīnogu (bez kauliņiem)
- 2 vidēji kivi
Pagatavošana
- Pamatne: Visus riekstus iemērc ūdenī uz 12 stundām un tad sasmalcina virtuves kombainā.
- Tad samaļ aprikozes (caur gaļas mašīnu vai arī virtuves kombainā).
- Sajauc samaltās aprikozes ar riekstiem un rozīnēm, tad pievieno medu un citrona sulu.
- Izvēlēto kūkas formu pārkaisa ar sezama sēklām un ieklāj tajā pamatnes augļu masu un ar karotes otru pusi vai lāpstiņu izlīdzina to.
- Pildījums: Virtuves kombainā sajauc banānus ar 3 ēdamkarotēm medus.
- Iegūto masu pārklāj pār pamatnes kārtu.
- Kūkas virskārtu dekorē ar mandarīna, kivi, banānu šķēlītēm un vīnogām.
- Līdz pasniegšanai kūku ievieto ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!