Neceptā prjaņiku – skābā krējuma kūka

Neceptā prjaņiku – skābā krējuma kūka Foto: Neceptā prjaņiku – skābā krējuma kūka

Sastāvdaļas

  • 1 kg šokolādes prjaņiku
  • 1 l skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 100 g mandeļu/ lazdu riekstu/ valriekstu
  • 50 g rozīņu
  • 20 g šokolādes (dekorēšanai)

Pagatavošana

  1. Prjaņikus sagriež plānās, 1 cm biezās šķēlītēs. 
  2. Sevis izvēlētu kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi tā, lai tā karātos pāri malām.
  3. Skābo krējumu un cukuru saputo ar elektrisko putotāju, pievieno sasmalcinātus riekstus un rozīnes.
  4. Dažas ēdamkarotes krēmu klāj kūkas pamatnē, tad izkārto prjaņiku šķēlītes.
  5. Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas. Pēdējai kārtai jābūt krēmam.
  6. Visu pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 12 stundām.
  7. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar šokolādes skaidiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes