Sastāvdaļas
- 200 g smilšu cepumu
- 70 g sviesta
- 4 kivi
- 2 banāni
- 500 ml jogurta
- 70 g cukura
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 4 tējkarotes želatīna
- 1/2 glāze vārīta ūdens
Garnējumam:
- 2 kivi
- 40 g grauzdētu mandeļu skaidiņu
Pagatavošana
- Smilšu cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
- Kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un ieklāj tās pamatnē cepumu masu, ievieto ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
- želatīnu pārlej ar 1/2 glāzi ūdens un atstāj uzbriest 25 - 30 minūtes.
- Nomizotus kivi sagriež kubiņos un sajauc ar citrona sulu un cukuru.
- Ieliek nelielā katliņā un karsē mērenā karstumā 2 - 3 minūtes, tad atdzesē.
- Kivi masai pievieno jogurtu un uzbriedināto želatīnu, rūpīgi samaisa.
- Pār cepumu kārtu izkārto banānus un pārlej tos ar jogurta masu.
- Kūku ievieto ledusskapī uz vismaz 6 stundām vai labāk uz nakti.
- Kūku dekorē ar kivi šķēlītēm un mandeļu skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!