Neceptā jogurta kūka ar augļiem

Neceptā jogurta kūka ar augļiem Foto: Neceptā jogurta kūka ar augļiem

Sastāvdaļas

  • 200 g smilšu cepumu
  • 70 g sviesta
  • 4 kivi
  • 2 banāni
  • 500 ml jogurta
  • 70 g cukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 4 tējkarotes želatīna
  • 1/2 glāze vārīta ūdens

Garnējumam:

  • 2 kivi
  • 40 g grauzdētu mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

  1. Smilšu cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
  2. Kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un ieklāj tās pamatnē cepumu masu, ievieto ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
  3. želatīnu pārlej ar 1/2 glāzi ūdens un atstāj uzbriest 25 - 30 minūtes.
  4. Nomizotus kivi sagriež kubiņos un sajauc ar citrona sulu un cukuru.
  5. Ieliek nelielā katliņā un karsē mērenā karstumā 2 - 3 minūtes, tad atdzesē.
  6. Kivi masai pievieno jogurtu un uzbriedināto želatīnu, rūpīgi samaisa.
  7. Pār cepumu kārtu izkārto banānus un pārlej tos ar jogurta masu.
  8. Kūku ievieto ledusskapī uz vismaz 6 stundām vai labāk uz nakti.
  9. Kūku dekorē ar kivi šķēlītēm un mandeļu skaidiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes