Neceptā cepumu – zemeņu kūka ar halvu

Neceptā cepumu – zemeņu kūka ar halvu Foto: Neceptā cepumu – zemeņu kūka ar halvu

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 200 g šokolādes cepumu (sasmalcinātu)
  • 200 g sasmalcinātas halvas
  • 1/4 glāzes sasmalcinātu riekstu
  • 100 g saldkrējuma sviesta (izkausēta)

Krēmam:

  • 500 ml saldā krējuma
  • 6 ēdamkarotes pūdercukura
  • 20 g želatīna
  • 1 kg zemeņu

Pagatavošana

  1. Sasmalcinātos cepumus, riekstus, halvu un izkausēto sviestu samaisa viendabīgā masā.
  2. Ieklāj masu sevis izvēlētajā kūkas formā un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
  3. Krēms: Želatīnu pārlej ar 100 ml ūdens, atstāj uzbriest. Tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  4. Saldo krējumu un pūdercukuru saputo ar elektrisko putotāju stingrā masā.
  5. Nepārtraucot putošaunu, pievieno atdzesēto želatīnu un rūpīgi samaisa.
  6. Zemenes sagriež uz pusēm vai smalkāk, izkārto pār kūkas pamatni.
  7. Pārlej ogas ar sagatavoto krēmu un dekorē ar zemenēm vai pēc pašu gaumes.
  8. Ievieto ledusskapī uz 4 - 6 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes