Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 200 g šokolādes cepumu (sasmalcinātu)
- 200 g sasmalcinātas halvas
- 1/4 glāzes sasmalcinātu riekstu
- 100 g saldkrējuma sviesta (izkausēta)
Krēmam:
- 500 ml saldā krējuma
- 6 ēdamkarotes pūdercukura
- 20 g želatīna
- 1 kg zemeņu
Pagatavošana
- Sasmalcinātos cepumus, riekstus, halvu un izkausēto sviestu samaisa viendabīgā masā.
- Ieklāj masu sevis izvēlētajā kūkas formā un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
- Krēms: Želatīnu pārlej ar 100 ml ūdens, atstāj uzbriest. Tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Saldo krējumu un pūdercukuru saputo ar elektrisko putotāju stingrā masā.
- Nepārtraucot putošaunu, pievieno atdzesēto želatīnu un rūpīgi samaisa.
- Zemenes sagriež uz pusēm vai smalkāk, izkārto pār kūkas pamatni.
- Pārlej ogas ar sagatavoto krēmu un dekorē ar zemenēm vai pēc pašu gaumes.
- Ievieto ledusskapī uz 4 - 6 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!