Sastāvdaļas
- 600 g biezpiena
- 400 ml piena
- 6 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 4 - 6 marmelādes (dažādu krāsu)
- 20 g želatīna
Pagatavošana
- Želatīnu pārlej ar 250 ml piena un atstāj uzbriest.
- Atsevišķi katru marmelādi pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un uz nelielas uguns uzkarsē.
- Ielej nelielos trauciņos un ievieto ledusskapī.
- Kad želejas sacietē, ar naža palīdzību izveido „režģi” ar attālumu starp līnijām 1.5 cm.
- Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu, cukuru un atlikušo pienu daudzumu.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē, atdzesē un, lejot šaurā strūklā, pievieno biezpiena masai.
- Želejas gabaliņu pievieno biezpiena masai un visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Masu ielej sevis izvēlētā kūkas formā un ievieto ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!