Sastāvdaļas
- 700 g biezpiena
- 1 glāze rozīņu
- 1 glāze cukura
- 1 glāze skāba krējuma
- 40 g želatīna
- 3 glāzes piena
- 1 glāze valriekstu
- vaniļas cukurs (pēc garšas)
- 2 mandarīni
- 2 kivi
- 1 bundža konservētu ananāsu
- 1 bundža konservētu persiku
Pagatavošana
- Želatīnu pārlej ar 1 glāzi piena un atstāj uz 30 - 40 minūtēm uzbriest.
- Nelielā katliņa uzkarsē atlikušo piena daudzumu un izšķīdina tajā uzbriedināto želatīnu. Nedrīkst pienu uzvārīt!
- Rozīnes pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 20 - 30 minūtēm mērcēties. Tad izkāš un nosusina.
- Riekstus rupji sasmalcina.
- Biezpienu ar elektrisko putotāju vai virtuves kombainā sablenderē, pievieno cukuru, skābo krējumu, rozīnes un riekstus.
- Tad pievieno vaniļas cukuru, ja vēlaties, un želatīna masu. Rūpīgi visu samaisa.
- Sevis izvēlētās kūkas formas pamatnē izkārt mandarīnu šķēlītes, pārklāj ar daļu biezpiena masas.
- Tad izkārto kivi šķēlītes un atkal pārklāj ar daļu biezpiena masas. Tā atkārto slāņus ar visiem augļiem līdz visas sastāvdaļas izliktas.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 3 - 5 stundām vai līdz tā pilnībā sastingst.
- Pirms pasniegšanas dekorē ar šokolādes un kokosriekstu skaidiņām, augļiem vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!