Neceptā biezpiena kūka ar augļiem

Neceptā biezpiena kūka ar augļiem Foto: Neceptā biezpiena kūka ar augļiem

Sastāvdaļas

  • 700 g biezpiena
  • 1 glāze rozīņu
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze skāba krējuma
  • 40 g želatīna
  • 3 glāzes piena
  • 1 glāze valriekstu
  • vaniļas cukurs (pēc garšas)
  • 2 mandarīni
  • 2 kivi
  • 1 bundža konservētu ananāsu
  • 1 bundža konservētu persiku

Pagatavošana

  1. Želatīnu pārlej ar 1 glāzi piena un atstāj uz 30 - 40 minūtēm uzbriest.
  2. Nelielā katliņa uzkarsē atlikušo piena daudzumu un izšķīdina tajā uzbriedināto želatīnu. Nedrīkst pienu uzvārīt!
  3. Rozīnes pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 20 - 30 minūtēm mērcēties. Tad izkāš un nosusina.
  4. Riekstus rupji sasmalcina.
  5. Biezpienu ar elektrisko putotāju vai virtuves kombainā sablenderē, pievieno cukuru, skābo krējumu, rozīnes un riekstus.
  6. Tad pievieno vaniļas cukuru, ja vēlaties, un želatīna masu. Rūpīgi visu samaisa.
  7. Sevis izvēlētās kūkas formas pamatnē izkārt mandarīnu šķēlītes, pārklāj ar daļu biezpiena masas.
  8. Tad izkārto kivi šķēlītes un atkal pārklāj ar daļu biezpiena masas. Tā atkārto slāņus ar visiem augļiem līdz visas sastāvdaļas izliktas.
  9. Kūku ievieto ledusskapī uz 3 - 5 stundām vai līdz tā pilnībā sastingst.
  10. Pirms pasniegšanas dekorē ar šokolādes un kokosriekstu skaidiņām, augļiem vai pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes