Sastāvdaļas
- 480 g auzu pārslu cepumu
- 240 g sviesta
- 200 g rūgtās šokolādes
- 7 ēdamkarotes 10 % saldā krējuma
- 3 ēdamkarotes cukura
Pildījumam:
- 550 g biezpiena
- 6 ēdamkarotes cukura
- 2 1/2 ēdamkarotes želatīna
- 500 ml 35% saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes jebkura liķiera
- vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Auzu cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā, ieklāj kūkas pamatnē.
- Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un kopā ar saldo krējumu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Maisot pievieno 3 ēdamkarotes cukura un pārlej pār cepumu kārtu, ievieto ledusskapī uz 20 minūtēm.
- Pildījums: Biezpienu sajauc ar 6 ēdamkarotēm cukura un 12 ēdamkarotēm saldā krējuma, rūpīgi ar elektrisko putotāju sakuļ.
- Želatīnu pārlej ar 2/3 glāzes ūdens un ļauj uzbriest.
- Saldo krējumu un 3 ēdamkarotes cukura sakuļ ar elektrisko putotāju un pievieno biezpiena masai, rūpīgi samaisa.
- Tad pievieno nedaudz vaniļas cukura, liķieri un samaisa viendabīgā masā.
- Želatīnu izkausē un,putojot ar elektrisko putotāju, pievieno biezpiena masai.
- Gatavo biezpiena masu pārklāj pār šokolādes kārtu un ieliek ledusskapī uz minimums 3 stundām, vislabāk uz visu nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!