Sastāvdaļas
- 600 g cepumi „Austiņas”
- 600 ml piena
- 3 olas
- 100 g cukura
- 2 ēdamkarotes cietes
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 100 g saldkrējuma sviesta
Pagatavošana
- Krēms: Ar putojamo slotiņu samaisa olas un cukuru.
- Pakāpeniski pievieno miltus un cieti un, nepārtraucot putošanu, arī pienu.
- Masu pārliek nelielā katliņā un karsē un nelielas uguns, nepārtraukti maisot.
- Kad krēms sāk vārīties, pievieno sviestu un rūpīgi visu samaisa.
- Pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto atdzesēties.
- Sevis izvēlētā kūkas formā, klāj kārtu ar cepumiem, pārklāj to ar krēmu.
- Darbības atkārto līdz krēms un cepumi izlikti, atstājot nedaudz cepumu dekorēšanai un krēma kūkas virsmas un malu apziešanai.
- Kūku dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 2 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!