Sastāvdaļas
- 700 g nesaldināta ābolu biezeņa
- 15 g želatīna
- 2 olu baltumi
- 300 g žāvētu augļu maisījums (aprikozes, rozīnes, ķirši, dzērvenes, utt.)
- 150 g valriekstu
- 2 ēdamkarotes medus
Pagatavošana
- Žāvēto augļu maisījumu, riekstu un 2 ēdamkarotes ābolu biezeņa izlaiž caur gaļas mašīnu (vai sasmalcina virtuves kombainā).
- Jāiegūst, ļoti bieza, viendabīga masa.
- Iegūto masu ieklāj 23 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Nolīdzina to ar ūdenī samitrinātām plaukstām un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
- Pildījums: Nelielā katliņā sajauc želatīnu ar 1 glāzi ābolu biezeņa un atstāj maliņā 3 - 5 minūtes.
- Tad liek katliņu karsēties, nepārtraukti maisot, līdz želatīns pilnībā izkusis.
- Sajauc želatīna masu ar atlikušo ābolu biezeni un saputo ar elektrisko putotāju.
- Masai pievieno olu baltumus, medu un turpina putot līdz masai viendabīga konsistence.
- Pārklāj iegūto pildījumu pār kūkas pamatni un ievieto ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
- Pirms pasniegšanas dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!