Sastāvdaļas
Pildījumam:
- kāposts
- pētersīļi, dilles, loki
- sāls, pipari pēc garšas
Mīklai:
- 1 glāze kefīra
- 1/2 glāzes rafinētas eļļas
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 tējkarote sāls
- 1 paciņa sausā rauga (ātri uzrūgstošā)
- 3 glāzes miltu
Pagatavošana
- Kāposta lapas griež ar šķērēm bļodā, sakot:"Daudz naudiņas, daudz naudiņas!"
- Ar šķērēm sagriež arī pētersīļus, dilles, lokus, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Gatavo mīklu - kefīru uzsilda kopā ar eļļu, pievieno cukuru, sāli - samaisa.
- Raugu samaisa ar izsijātiem miltiem, pievieno kefīra masai.
- Ja izmanto parasto raugu, to nepieciešams uzbriedināt siltā cukurūdenī - 15 minūtes, tad raugu atsevišķi pievieno kefīra masai.
- Samīca mīklu un atstāj uzrūgt 20-30 minūtes.
- No mīklas veido pīrādziņus, ar kāpostu-zaļumu pildījumu, liek ietaukotā veidnē, atstāj atpūsties, noziež ar sakultu olas dzeltenumu.
- Cep 200°C temperatūrā, 15-20 minūtes.
- Pīrādziņus ēdam paši un dāvinām draugiem.
Iesaki draugiem šo recepti un šogad Tev būs pilns maks ar naudiņām!