Sastāvdaļas
Mīklai:
- 300 g sviesta
- 600 g miltu
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes degvīna
- 100 g auksta ūdens
Krēmam:
- 300 g sviesta
- 2,5 glāzes cukura
- 2 olas
- 1,5 glāzes piena
- kakao pulveris
Pagatavošana
- Kārtīgi sakuļ olas un sajauc ar mīkstu sviestu.
- Pielej degvīnu un ūdeni, pieber miltus un sajauc mīklu.
- Sadala to 10 daļās un vienu stundu ieliek ledusskapī.
- Tad katru daļu uz izklāta cepama papīra izveltnē plānā plāksnītē.
- Veltnējot pārkaisa ar miltiem, lai nelīp pie veltņa.
- Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 180°C temperatūrā cep apmēram 10 minūtes.
- Ar izceptajām plāksnēm jārīkojas uzmanīgi - tās ir trauslas.
- Gatavojam krēmu: sviestu sakuļ ar 2 glāzēm cukura.
- Saputo olas ar atlikušo cukuru, pielej pienu un liek vārīties uz lēnas uguns.
- Nepārtraukti maisa, kamēr masa sāk biezēt (uzvārīt nedrīkst!).
- Tad atdzesē un pievieno ar cukuru sakulto sviestu un puto, kamēr iegūta viendabīgā masa.
- Pēc garšas pievieno kakao pulveri.
- Gatavas mīklas plāksnes pārziež ar krēmu un liek citu virs citas.
- Kad kūka gatava, maliņas uzmanīgi nogriež, sasmalcina un pārkaisa kūkas virspusi.
- Uz 1 diennakti ieliek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!