Sāļā Napoleona kūka ar kūpinātu vistu un šampinjoniem

Sāļā Napoleona kūka ar kūpinātu vistu un šampinjoniem Foto: Sāļā Napoleona kūka

Sastāvdaļas

Sastāvdaļu daudzums paredzēts kūkas izmēram 15×21

  • bezrauga kārtainā mīkla
  • 300 g kūpināti vistas šķiņķīši
  • 250 g šampinjoni
  • 1 vidējs burkāns
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 200 g kausētais siers
  • 4 vārītas olas
  • 1 paciņa majonēzes

Dekorēšanai:

  • lociņi
  • granātābola sēkliņas

Pagatavošana

  1. Sākumā pagatavo kārtainās mīklas plāksnes. Nepieciešams 4 gabali. Sagriež vienādos taisnstūros. Sadursta ar dakšiņu un liek cepties kopā ar atgriezumiem (tie noderēs dekoram) iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° apmēram 15-17 minūtes.
  2. Tālāk pagatavo pildījumu. Smalki sagriež vistas šķiņķīšus, pievieno 3 ēdamkarotes kausēto sieru un 2 ēdamkarotes majonēzes. Visu apvieno un labi izmaisa.
  3. Olas sarīvē, pievieno 2 ēdamkarotes majonēzes un samaisa.
  4. Šampinjonus sagriež smalki, burkānu un ķiploku sarīvē. Visu apcep pannā līdz gatavībai, nedaudz atdzesē un pievieno 3 ēdamkarotes majonēzes.
  5. Tagad saliek kūku. Ņem pirmo kārtainās mīklas plāksni, nedaudz saspiež, apsmērē ar majonēzi un liek pusi vistas pildījumu. Liek otro plāksni, nedaudz saspiež, atkal apsmērē ar majonēzi un liek virsū burkānu, šampinjonu masu. Trešo mīklas plāksni atkal saspiež, apsmērē ar majonēzi un liek atlikušo vistas pildījumu. Uz ceturtās mīklas kārtas liek olu pildījumu.
  6. Atstāj kūku nedaudz savilkties. Apgriež kūkas nelīdzenas malas, apsmērē tās ar kausēto sieru.
  7. Kārtainās mīklas pārpalikumus saberž un apber kūku.
  8. Dekorē ar lociņiem un granātābola sēkliņām.

Jo ilgāk kūka stāv, jo garšīgāka. Parasti gatavoju iepriekšējā vakarā, tad tā visa izmirkst un savelkas garšas kopā.

Receptes un foto autore: Aina Pitrāne

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes