Mutē kūstošās maizītes ar spinātiem un sieru

Mutē kūstošās maizītes ar spinātiem un sieru Foto: Fazer publicitātes fotogrāfija

Sastāvdaļas

(4 porcijām, pagatavošanas laiks 20 minūtes)

  • 8 šķēles Fazer “ Dzīvā” Saulespuķu maize
  • 70 g spināti
  • 150 g labi kūstošs siers (Mozzarella, Čedaras, Holandes un citi)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 10 g sviests

Pagatavošana

  1. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā sasmalcinātus ķiplokus.
  2. Tikko ķiploki sāk smaržot, pievieno tiem spinātus.
  3. Cep 3 min, līdz spināti ir mīksti un kļuvuši tumši.
  4. Tad pievieno sieru un maisa, līdz siers ir izkusis.
  5. Kamēr masa ir staipīga, to uzsmērē uz četrām maizes šķēlēm.
  6. Apsedz ar pārējām četrām maizēs šķēlēm.
  7. Pēc tam maizītes apcep no abām pusēm un uzreiz pasniedz.

Šīs mutē kūstošās siermaizītes garšos kā maziem, tā lieliem. Pieaugušajiem patiks maizīšu ātrais pagatavošanas laiks un veids, kā nemanāmi maizītē paslēpušies spināti, kurus ir tik būtiski iekļaut pašu mazāko ēdienkartē. Savukārt mazajiem patiks uzgrauzdētā “Dzīvā” Saulespuķu maizīte un izkusušais, staipīgais siers.
Garantējam – maizītes pazudīs no šķīvja nemanot, tādēļ ieteicams pagatavot uzreiz vairākas!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes