Sastāvdaļas
- 1/2 glāzes miltu
- 1 ola
- 1/2 glāzes piena
- 1/2 glāzes rīvmaizes
- 1/2 glāzes rīvēta Parmas siera
- 2 ēdamkarotes sakapāta rozmarīna
- 1/2 tējkarotes sāls
- malti melnie pipari pēc garšas
- 225 g Mocarellas siera bumbiņu
- augu eļļa cepšanai
- mērce pasniegšanai pēc garšas
Pagatavošana
- Sagatavo 3 bļodas - vienā liek miltus, otrā - sakuļ olu ar pienu, trešajā - samaisa rīvmaizi, Parmas sieru, rozmarīnu, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Šķidrumu no Mocarellas siera bumbiņām nolej, nosusina tās.
- Katru bumbiņu apviļā miltos, mērcē olu-piena maisījumā, tad apviļā rīvmaizes maisījumā.
- Apviļātas siera bumbiņas liek traukā.
- Nelielā katlā uzkarsē 5 cm līmenī eļļu, uz vidējas uguns.
- Pa daļām siera bumbiņas fritē eļļā, kamēr tās kļūst zeltaini-brūnas.
- Ar putu nosmeļamo karoti siera bumbiņas izņem, liek uz restītēm dzesēties.
- Pasniedz ar siltu mērci pēc Jūsu izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!