Mocarellas siera bumbiņas ar rozmarīnu

Mocarellas siera bumbiņas ar rozmarīnu Foto: Mocarellas siera bumbiņas ar rozmarīnu

Sastāvdaļas

  • 1/2 glāzes miltu
  • 1 ola
  • 1/2 glāzes piena
  • 1/2 glāzes rīvmaizes
  • 1/2 glāzes rīvēta Parmas siera
  • 2 ēdamkarotes sakapāta rozmarīna
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 225 g Mocarellas siera bumbiņu
  • augu eļļa cepšanai
  • mērce pasniegšanai pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sagatavo 3 bļodas - vienā liek miltus, otrā - sakuļ olu ar pienu, trešajā - samaisa rīvmaizi, Parmas sieru, rozmarīnu, pieber sāli, piparus pēc garšas.
  2. Šķidrumu no Mocarellas siera bumbiņām nolej, nosusina tās. 
  3. Katru bumbiņu apviļā miltos, mērcē olu-piena maisījumā, tad apviļā rīvmaizes maisījumā.
  4. Apviļātas siera bumbiņas liek traukā.
  5. Nelielā katlā uzkarsē 5 cm līmenī eļļu, uz vidējas uguns.
  6. Pa daļām siera bumbiņas fritē eļļā, kamēr tās kļūst zeltaini-brūnas.
  7. Ar putu nosmeļamo karoti siera bumbiņas izņem, liek uz restītēm dzesēties.
  8. Pasniedz ar siltu mērci pēc Jūsu izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes