Mini picas
Picu receptes
ķiploka daiviņas
Krievijas siers
lavašs
melnās olīvas
šķiņķis
tomātu mērce
Foto: Mini picas
Sastāvdaļas
- 1 lielais lavašs vai 4 gatavās tortiljas pamatnes
- 250 g tomātu mērces
- pēc izvēles – 4 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- 250 g šķiņķa vai kūpinātas liesas gaļas, sagriezta mazos kubiņos
- 200 g Trikāta Krievijas Premium siera, kas smalcināts uz rupjās rīves
- dažas melnās olīvas un čili pipari dekorēšanai, sagriezti ripiņās
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 °C grādiem.
- Ar kulinārijas gredzenu vai šķērēm no lavaša vai torlijas izgriez apļus ar deviņu centimetru diametru.
- Kārto tos mafinu pannas formiņās, ar pirkstiem iespiežot aplīšus kausiņu formā.
- Mazajos kausiņos liec pa karotei tomātu mērces (ja vēlies, virsū vari likt nedaudz ķiploka), mazliet šķiņķa vai gaļas.
- Pāri ber rīvēto sieru. Virsū liec olīvas un čili gabaliņus.
- Liec cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz siers izkusis un picu maizīšu maliņas kļuvušas zeltainas.
- Pasniedz siltas.
... reizes
Šodien skatītākās receptes