Miltu buberts ar dzērveņu ķīseli

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 800 ml piena
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 200 g dzērveņu
  • 1 l ūdens
  • 50 g cukura
  • 1 ēdamkarotes kartupeļu cietes

Pagatavošana

  1. 600 ml piena liek katlā vārīties.
  2. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem, baltumus saputo un liek ledusskapī.
  3. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru, iemaisa miltus. Kad viss izmaisījies, iemaisa atlikušo pienu.
  4. Kad piens katlā uzvārījies, nogriež uguni un nepārtraukti maisot lēnām ielej olu maisījumu pienā.
  5. Uz mazas uguns maisa, līdz viss sabiezē.
  6. Ļauj mazliet atdzist un iecilā bubertā olu baltumus, atdzesē.
  7. Dzērvenes sastampā, liek katlā ar ūdeni, cukuru un vāra 5 -10 min, tad nokāš.
  8. Cieti sajauc ar mazu daudzumu ūdens, iejauc dzērvenēs un silda līdz ciete sabiezē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes