Mīkstie apelsīnu cepumi

Mīkstie apelsīnu cepumi Foto: Mīkstie apelsīnu cepumi

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes miltu 
  • 1 ola 
  • 50 g sviesta 
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma 
  • 80 g cukura 
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • šķipsniņa sāls 
Pildījumam:
  • 1 apelsīns 
  • 160 g cukura
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes 

Pagatavošana

  1. Sviestu samīca ar cukuru, pievieno skābo krējumu, olu, sodu, sāli, miltus - visu kārtīgi samaisa.
  2. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī.
  3. Gatavo pildījumu - apelsīnu ar visu mizu, sagriež šķēlēs, izņem sēkliņas.
  4. Apelsīna šķēlītes, ar visu mizu, liek blenderī un sakuļ kopā ar cukuru, kartupeļu cieti.
  5. Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē, uzklāj pildījumu, izlīdzina un satin ruletē.
  6. Ruleti, uz kādu laiciņu liek ledusskapī, izņem un sagriež 3 cm lielos gabalos.
  7. Cepumus liek ietaukotā veidnē.
  8. Cep 220°C temperatūrā, 15-20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes