Mīksta mandeļu un žāvētu aprikožu nuga

Mīksta mandeļu un žāvētu aprikožu nuga Foto: Mīksta mandeļu un žāvētu aprikožu nuga

Sastāvdaļas

  • 2/3 glāzes medus
  • 2 olu baltumi
  • 1 glāze grauzdētu mandeļu
  • 1/2 glāzes sagrieztu žāvētu aprikožu
  • 1/2 citrona miziņas

Pagatavošana

  1. Dziļu veidni izklāj ar cepamo papīru.
  2. Medu izkausē karsta ūdens peldē.
  3. Olu baltumus sakuļ stingrās putās.
  4. Sakultos olu baltumus pievieno siltam, izkausētam medum, samaisa ar koka karoti viendabīgā masā.
  5. Masai jābūt staipīgai, karameles krāsā.
  6. Bļoda ar medus masu joprojām atrodas ūdens peldē, to turpina maisīt, kamēr masa kļūst gaišāka un sabiezē - aptuveni 45 minūtes.
  7. Pievieno mandeles, žāvētas aprikozes, citrona miziņu.
  8. Turpina maisīt, kamēr masa kļūst praktiski balta, maisīt kļūs arvien grūtāk.
  9. Masu liek veidnē, virsmu pārklāj ar cepamo papīru.
  10. Veidni liek atdzist sausā vietā, uz nakti.
  11. Kad nuga ir sastingusi, to sagriež garās strēmelēs ar ļoti asu nazi.
  12. Nugu, ietītu cepamajā papīrā var uzglabāt ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes