Mīklā ceptas ābolu šķēles

Mīklā ceptas ābolu šķēles Foto: Mīklā ceptas ābolu šķēles

Sastāvdaļas

  • 600 g ābolu
  • ¾ glāzes cukura
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • ½ citrona
  • 1 glāzīte ruma vai kāda garšviela
  • 400 g tauku vai 200 tauku un 200 g sviesta, vai eļļa
  • 1 ēdamkarote degvīna
  • plāno pankūku mīkla
  • pūdercukurs
  • augļu mērce

Pagatavošana

  1. Ābolus atbrīvo no serdēm, nomizo (ziemā nemizo), sagriež, liek uz šķīvja, pārber cukuru, pārslaka ½ glāzītes ruma, pārkaisa ar rīvētu citrona miziņu.
  2. Uzliek vāku, ļauj piesātināties.
  3. Katliņā uzvāra 400 g tauku vai eļļas degvīna.
  4. Ar dakšiņu paņem katru ābola šķēli, apmērcē pankūku mīklu, liek verdošos taukos.
  5. Kad tā no abām pusēm kļuvusi zeltaina, ar putu karoti izņem, liek uz caurdura, pārkaisa ar pūdercukuru un kanēli.
  6. Var ielikt cepeškrāsnī, pēc dažām minūtēm rodas spoža garoziņa. Ēd ar augļu mērci.

Variants: sagatavotās ābolu šķēlītes iemērc sakultā olā, pēc tam rīvmaizē. Cep sviestā, pārkaisa ar cukuru un kanēli vai vaniļas cukuru. Pasniedz, pārlietu ar augļu sīrupu vai augļu mērci (pienu).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes